Ocak Nasıl Kolay Temizlenebilir?

16-04-2022 14:36
Ocak Nasıl Kolay Temizlenebilir?

Gün içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz yer Mutfak ... Mutfağımızda yemek yaparken çorbalar taşar, yemek kaşıktan dökülür, yağ lekeleri ve ocak temizleme işi yorucu bir hal alır.
 
Ocak temizlemedeki püf noktaları sizlerle paylaşacağız . Püf noktalar sonrasında ocak temizleme işi sizin için artık daha kolay olacak :)
 
- Emaye ocak türlerinde her temizlik malzemesini kullanabilirsiniz. Ancak dikkat etmemiz gereken noktalardan bazıları şu şekilde sıralayabiliriz,


  * Basit lekeler için Bulaşık Deterjanı ve ılık su ile hazırlanan karışımı kullanmanız,
Sirke ve karbonat gibi doğal ürünler yüzeye zarar vermeden yok etmemizi sağlar,
Ayrıca mutfak temizliğinde yüzeylere zarar vermemek için bezimiz sert olmamalıdır. Bulaşık teli gibi ürünler yüzeyi çizecektir. 

  *Çeyrek çay bardağı sirke – Beyaz sirke her zaman en iyi temizleyicidir. Yarım Çay bardağı karbonat, 1 kaşık limon suyu ve 1 kaşık bebek yağı 

Bezi yıkayın ve tekrar silin tüm yüzeyi temizleyip temiz bir mikrofiber bez ile kurulayın. Gerekirse bir kaç damla bebek yağı ile tüm yüzeyi yine mikrofiber bez yardımı ile silin. Bu şekilde haftalık olarak temizlik yaptığınızda yoğun yağ lekeleri oluşmayacak ve su izleri kalmayacaktır. Aynı karışımı duşa kabinler için de kullanabilirsiniz.


 Cam Ocak türlerinde hassas bir temizlik bizi beklemektedir.  Bu yüzeylerde kesinlikle yüksek kimyasal temizlik ürünleri kullanmamalıyız.


  *Süngerin yumuşak dolu olan kısmı ile sıcak deterjanlı su ile silinmeli ve çamaşır suyu gibi malzemeler kullanılmamalıdır. 
Yağ çözücüler ile silinebilir ve temizlik sonrası su lekesi kalmaması için yumuşak dokulu bezler ile kurulanması gerekir . Cam yüzeylerde daha çok mikrofiber bez tercih edilmelidir.


  *Doğal yöntem olarak karbonat, limon suyu da tercih edilebilir Ocağınızın üzerine bolca karbonat serpin. Sıcak suyla ıslattığınız bir havluyu ocağınızın üzerine örtün. Birkaç saat lekelerin iyice yumuşamasını bekleyin. Sonrasında güzelce silerek karbonatı temizleyin

 *Profesyonel Temizlik Ürünü Kullanın

Ocağın yüzeyine inatçı lekeler üzerinde etkili Cif Power & Shine- Mutfak gibi bir sprey sıkın. Ürünün lekelere etki etmesi için bir süre bekledikten sonra camı çizmeyecek bir süngerle, dairesel hareketlerle ovun. Sonrasında temiz bir bezle cam ocağınızı durulayın ve kurulayın.

Pırıl Pırıl bir temizlik sonrası Mutfağınızda değişiklik yapmak isterseniz Masa ve Sandalyeden başlayabilirsiniz linke tıklayınız..

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.