Evini seviyorsan dekorasyon fikirleri seninle

18-02-2022 10:03
Evini seviyorsan dekorasyon fikirleri seninle
Günümüz şehir hayatında yaşam alanlarımız daraldı ve kendimize ferah alanlar yaratabilmek için dekorasyon ve mobilya seçiminde uygulanabilecek bir kaç önerileri sizler için derledik..
 
1- İşlevselliği ön planda tutun !

Odanın asıl kullanım amacını , kaç kişinin kullanacağını doğru belirleyin. Böylece hangi mobilyalara ihtiyaç duyduğunuzu ve nasıl yerleştireceğinizi iyi planlayabilirsiniz.

2- Televizyonu doğru uzaklığa yerleştirin !

Televizyon izleme mesafesi ferah bir alan yaratmada önemli. Bulunduğunuz odada televizyon izlemek isterseniz, oturduğunuz koltuk ile Televizyo 'nun mesafesi en az Televizyo'nun genişliğinin 3 katı olmalıdır.
 
3-Önceliği büyük parçalara verin !
 
Yatak, TV ünitesi, kanepe gibi büyük parçaların yerini öncen belirleyip, daha küçük parçaları etrafına yerleştirmeye özen gösterin

4-İşlevselliği ön planda tutun !

Odanın asıl kullanım amacını, kaç kişinin kullanacağını doğru belirleyin. Böylece hangi mobilyalara ihtiyaç duyduğunuzu ve nasıl yerleştireceğinizi iyi planlayın .
 
5-Alçak asın !

Resimleri ve fotoğrafları olması gerekenden biraz daha alçağa asın. Böylece daha yüksek bir tavan algısı yaratabilirsiniz.
 
6-Işığı bölün!
 
Tepede tek bir büyük aydınlatma kullanmak yerine, ışığın kaynağını bölmeyi deneyin. Ayaklı lambaderler, masa lambaları ve aplikler, gözün odanın etrafında dolanmasını sağlayacak ve alanı olduğundan büyük gösterecektir.
 
7-Mutfak için doğru tercihler !
 
Masa takımları seçerken temizlenebilir ve sağlam olmasına dikkat edin. Cam masalarda ısı dayanıklılığı göz önünde bulunmalıdır. Sandalye modellerinin vücut ergonomisine uygun olarak dizayn edilmiş olması önemlidir. Dayanıksız meteryaller ( demir, tel, ahşap, vida vb) ile üretilmiş sandalyeler kısa süre sonra kırılabilir veya ayakları deforme olup kullanım dışı kalabilirler. 
 

Her tarza ve her bütçeye uygun alternatif masa , sandalye ve bahçe mobilyaları sizleri bekliyor. Bir kahve içerken balkonunuz için ,ev sevdiğiniz köşeniz için veya günün çoğu zamanını geçirdiğiniz mutfağınız için pratik ürünler seçmeye ne dersiniz? :)


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.